Museum de Oude Wolden viert regionale kunst met overzichtstentoonstelling 24K XL

BELLINGWOLDE – Harm Evert Waalkens opent op zondag 20 maart om 19.30 uur de overzichtstentoonstelling 24K XL in MOW | Museum de Oude Wolden in Bellingwolde. 24K is een langlopend project waarbij elke maand een andere regionale kunstenaar exposeert in de ontvangstruimte van het museum. De 20 deelnemers uit de tweede reeks 24K vullen nu samen bijna alle zalen van het museum, veelal met nieuw werk.

De regio van MOW is al jarenlang een aantrekkelijke streek voor kunstenaars. Sommigen van hen hebben er hun wortels. Nieuwkomers vestigen zich er vanwege de gunstige huizenprijzen, de rust en de ruimte. Terwijl de één zich schilderend terugtrekt in een monumentale pastorie werken anderen in verbouwde gymzalen, voormalige fabriekspanden, een logeerkamer of een voormalige kerk. Zo ontstaat een enorme diversiteit aan kunstuitingen. De overzichtstentoonstelling biedt met manshoge schilderijen, prenten in subtiele collagetechnieken, geweven doeken en speelse ruimtelijke installaties een afspiegeling van die variëteit. Rode draad is de gedeelde passie voor vorm, kleur én het speciale karakter van de rand van Nederland.

Om deel te nemen aan 24K konden kunstenaars zich vrij intekenen, waarna een speciale commissie geschikte deelnemers selecteerde. Behalve artistieke kwaliteit keek de commissie naar aankomende talenten, afwisseling voor de bezoeker en aansluiting op het verdere aanbod van MOW.

Voor deze reeks 24K, die liep van juni 2014 tot en met februari 2016, exposeerden de volgende kunstenaars: Monique Blaak, Diedy Büsselmann, Hans Dingjan, Rudolf Holleman, Stefan de Keijser, Maike van der Kooij, Fokko Kuiper, Gerard Leerkes, Stichting Met Name (Ria van Krieken, Marian Smit en Mirja Wark), Vivién Nieuwenweg, Henri Olivier, Loes Plant, Willem van de Sanden, Inger Steyn, Yvonne Struys, Dik Voorthuis, Heleen Wilkens en Monika Wolgast.

24K XL is te zien van 20 maart tot en met 15 juni.

MOW vind je aan de Hoofdweg te Bellingwolde en is elke woensdag tot en met zondag geopend. Elke woensdag is het museum gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.museumdeoudewolden.nl