PvdA Haren: “College, doe de oogkleppen af”

HAREN – Theo Sieling, voorzitter van de PvdA afdeling in Haren, betreurt dat partijen bij het in stand houden van een zelfstandig Haren te weinig rekening hebben gehouden met andere scenario’s.

Volgens de oud-wethouder is er te veel geld en tijd gestoken in paden die niet begaanbaar waren. Haren had eerder moeten inzien dat Tynaarlo niet zat te wachten op een samengaan met Haren en dat zelfstandig blijven geen optie was.

De PvdA en zijn voorman roepen het college van Haren op actie te ondernemen om er alsnog het maximale uit te halen. De partij pleit voor een goed gesprek met Groningen en Ten Boer. Daarbij wil de PvdA dat het college zich sterk maakt voor het behoud van de groene buffer tussen de stad Groningen en het ‘dorpse’ Haren.

Sieling reageerde op het uitgelekte rapport waarin de zelfstandigheid van de gemeente Haren onder de loep werd genomen. Daaruit bleek dat een zelfstandig Haren waarschijnlijk niet haalbaar is.