De ‘7km van Martenshoek’ vindt nieuwe hoofdsponsor in SCA Hoogezand

HOOGEZAND – Het bekende hardloopevenement de 7km van Martenshoek heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden in SCA Hygiene Products Hoogezand BV. Voorzitter van de projectgroep die het evenement jaarlijks organiseert, Bert de Bey, en plant manager van SCA Hoogezand, Matthieu Torres, ondertekenden een sponsorovereenkomst die beide partijen voor vijf jaar aan elkaar verbindt.

De 7km van Martenshoek wordt dit jaar op zondag 25 september voor de 12e keer gelopen. Coördinator communicatie Sinus Meiring: “Tijdens de eerste editie waren er 500 deelnemers, dit jaar verwachten we er ongeveer 1300. Dat is een flinke toename en we kunnen mede dankzij een club trouwe sponsoren en veel vrijwilligers de komende jaren nog wel wat doorgroeien. We hebben in de loop der tijd een gedegen organisatie neergezet, met categorieën voor verschillende typen lopers, van de geoefende hardlopers tot ouders met kinderen.” Het loopevenement trekt jaarlijks behalve veel deelnemers, ook rond de 10.000 bezoekers, mede door de combinatie met een levendige jaarmarkt met activiteiten voor jong en oud publiek.

Deelnemers aan de 7km van Martenshoek kunnen zich vanaf 1 mei aanstaande inschrijven voor de wedstrijdloop, de jeugd-, recreanten- en bedrijvenloop, of voor de G-loop en ouder-kind-loop, alle met aangepaste parcourslengte. Meiring: “We overwegen om er dit jaar nog een ladiesrun van ongeveer 3,5 kilometer aan toe te voegen.”

SCA Hygiene Products Hoogezand is als grootste werkgever in de regio een van de sponsoren van het eerste uur. Door het nieuwe hoofdsponsorschap wil het bedrijf bijdragen aan het voortbestaan van een regionaal evenement dat op een brede wijze gezond bewegen stimuleert.