‘Groningers tolerant over komst azc’s’

GRONINGEN – Tijdens de raadsvergadering van woensdagmiddag werd het stadhuis van Groningen extra beveiligd. Dit om ongeregeldheden te voorkomen tijdens de vergadering. De raad sprak onder meer over de komst van een asielzoekerscentrum aan de Energieweg in Vinkhuizen.

Het bleef echter rustig rondom het Groninger stadhuis. In tegenstelling tot andere gemeenten in het land waar wel felle protesten waren tijdens de raadsvergaderingen over azc’s. Veel fracties roemden dan ook de tolerantie die Groningen heeft ten aanzien van asielzoekers.

In de gemeente Groningen lijken twee azc’s te komen. Beide moeten zo’n 300 tot 400 vluchtelingen opvangen. Na de Energieweg zijn er ook plannen voor een asielzoekerscentrum aan de Ulgersmaweg. Deze zou eind 2016 klaar moeten zijn om de opvang op te starten.