Atte van Haastrecht blijft Nic./Alfacollege trouw

GRONINGEN – Atte van Haastrecht blijft bij de korfbalclub Nic./Alfa-college. Dat maakte de club woensdag bekend. De coach heeft op dit moment de juniorenselectie van de club onder zijn hoede en wil zijn werkzaamheden graag voortzetten. Van Haastrecht is sinds de zomer van 2014 actief bij Nic./Alfa-college A1.

Beide partijen hebben onlangs in de tussentijdse evaluaties aangegeven meer dan genoeg perspectief te zien om de aanstelling te verlengen. Het bestuur is zeer tevreden met het aanblijven van Van Haastrecht: “Bij het opleiden van talent is continuïteit in begeleiding belangrijk, dus het is mooi dat we de samenwerking voort kunnen zetten. Atte levert een belangrijke bijdrage aan het beter maken van spelers, waarbij het winnen van wedstrijden belangrijk is, maar de ontwikkeling van talenten voorop staat. Als club wil je graag dat je junioren aansluiting vinden bij de hogere seniorenteams en Atte vervult daarin een belangrijke rol.”

Naast de coaching van de junioren blijft Van Haastrecht ook een voortrekkersrol vervullen in de succesvolle Nic.-Talententrainingen. Deze trainingen, verzorgd door ervaren toptrainers en -spelers, worden goed bezocht en zijn bedoeld om de korfbaljeugd in stad en regio Groningen van een impuls te voorzien.