Centrum Groningen fleurig en kleurrijk op Goede Vrijdag

GRONINGEN – Op Goede Vrijdag, 25 maart 2016, vindt in het centrum van Groningen weer de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland plaats: De Bloemenjaarmarkt.

Traditiegetrouw bieden ruim honderd marktkooplieden op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt, de oude Ebbingestraat en het A-Kerkhof een grote variëteit aan o.a. verse bloemen en (kamer) planten aan.

Groot aantal bezoekers

De Bloemenjaarmarkt – ook wel ‘Bloemetjesmarkt ‘genoemd- trekt jaarlijks een groot aantal bezoekers. De P+R-terreinen aan de rand van Groningen zijn hier goed op voorbereid. Voor € 6,- kun u uw auto veilig parkeren om vervolgens met 5 personen de Citybus van- en naar het centrum te nemen. Daarnaast kunt u ook parkeren in één van de vele parkeergarages in de stad.

Bloemendepot

Midden op de Grote Markt staat een heus “bloemendepot”. Tussen 09:00 en 18:00uur kunt u hier gratis uw bloemen en planten stallen. Dit geeft gelegenheid met de handen vrij verder te zoeken naar prachtige snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen, zaaigoed en tuin- en kuipplanten, lekker te genieten van de eerste voorjaarszon of te shoppen in 1 van de vele winkels in de binnenstad.

Sfeerproeven

Geen plantjes nodig? Ook dan is het leuk om te komen. Verspreid over de stad worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Tussen 09:00 en 17:00 is in het centrum van Groningen veel te beleven.