Groningse Gemeenteraad verdeeld over plannen Suiker Unie-terrein

GRONINGEN – De gemeenteraad van Groningen wil 2,5 miljoen euro investeren in de ontsluiting van het voormalige Suiker Unie-terrein. Een hoop geld, volgens de SP en CDA in de gemeenteraad. De partijen zetten vraagtekens bij de bestemming van het geld.

Volgens de plannen moeten er op het terrein diverse activiteiten ontplooit worden. De gemeente heeft hierbij vooral ingezet op woningen en bedrijven. De SP en het CDA zijn bang dat ondernemende activiteiten in een woongebied vooral veel problemen oplevert.

De twee partijen staan daar overigens alleen in. Een grote meerderheid van de raad ziet de plannen wel zitten en komen zelfs met aanvullende suggesties. De PvdA oppert woningen te bouwen voor diverse doelgroepen, terwijl de Stadspartij graag een campus met studentenwoningen gerealiseerd ziet worden.