Jeugdhonk De Schans in Siddeburen krijgt 4000 euro boete; ‘Sluiting dreigt’

SLOCHTEREN – De burgemeester van Slochteren legt het jeugdhonk in Siddeburen een dwangsom op. De maatregel wordt getroffen omdat het jeugdhonk voor de tweede keer alcohol heeft verstrekt aan jongeren onder de 18 jaar.

Eind 2014 bleek bij een controle in jeugdhonk De Schans dat meerdere jongeren onder de 18 jaar in het bezit waren van alcoholhoudende drank. Burgemeester Geert-Jan ten Brink heeft toen naar aanleiding van die controle aan het bestuur van het jeugdhonk een preventieve last onder dwangsom van 4.000 euro opgelegd.

Onlangs is bij een controle weer vastgesteld dat jongeren onder de 18 jaar in het jeugdhonk in het bezit waren van alcoholhoudende drank. Daarom moet het bestuur nu de dwangsom van 4.000 euro betalen. Bij een volgende overtreding van de Drank- en Horecawet zal de drank- en horecavergunning voor 12 weken worden geschorst. Als het bestuur ook daarna volhardt in het overtreden van de Drank- en Horecawet, dreigt sluiting van het jeugdhonk.

De gemeente heeft herhaaldelijk bij het jeugdhonkbestuur aangedrongen op maatregelen. Helaas heeft dat er nog niet toe geleid dat jongeren onder de 18 jaar er geen drank meer kunnen krijgen. De burgemeester betreurt dat deze noodzakelijke maatregel getroffen moet worden. Hij verwacht dat het bestuur van het jeugdhonk hiervan leert en haar verantwoordelijkheid naar de toekomst toe neemt.

 

Foto: Google Streetview