Schorsing Antonia voorbij na goed gesprek en excuses

GRONINGEN – Trainer Erwin van de Looi heeft Jarchinio Antonia weer in genade genomen. De snelle buitenspeler werd twee weken geleden voor onbepaalde tijd disciplinair geschorst na een akkefietje in Alkmaar.

Tijdens het duel met AZ in Alkmaar verliet Antonia vroegtijdig de bank, waarna een woordenwisseling met de technische staf volgde in de kleedkamer. Hierop is de speler uit de selectie verwijderd en mocht hij meetrainen met de beloften van de Groningers.

In een goed gesprek met de trainer en manager technische zaken Peter Jeltema heeft de aanvaller zijn excuses aangeboden. “Wij hebben elkaar diep in de ogen gekeken en vastgesteld dat er dingen niet goed zijn gegaan. Antonia heeft dit erkend, hiervoor zijn excuses aangeboden en er ons van weten te overtuigen dat hij heel graag weer wil voetballen en het team wil helpen. Dan is het wat ons betreft ook tijd om weer vooruit te kijken en hem die kans te bieden. Antonia begint weer met trainen bij Jong FC Groningen en afhankelijk van wat hij op het trainingsveld laat zien, besluit de technische staf wanneer Antonia weer deel kan uitmaken van de eerste selectie. Hieraan is dus geen termijn gekoppeld”, aldus Jeltma.

Excuses

Antonia laat weten vooral zijn voeten weer te willen laten spreken. “We hebben met elkaar gesproken en zaken ook uitgesproken. Donderdagochtend voor de training heb ik ook aan de spelersgroep en de rest van de stafleden mijn excuses aangeboden en aangegeven dat ik fout ben geweest. Ik zal nu via trainingen bij Jong FC Groningen moeten laten zien, dat ik het team heel graag wil helpen in de slotfase van dit seizoen. Ik ben erop gebrand mij te revancheren en hoop snel weer een positieve bijdrage aan de ploeg te kunnen leveren.”