Bouw Kindcentrum Woldwijck in Hoogezand van start

HOOGEZAND – De bouw van Kindcentrum Woldwijck aan de Mars in Hoogezand is donderdag 10 maart van start gegaan. De start van de bouw was eigenlijk gepland in mei 2015 maar vlak voordat de eerste spade de grond in ging, is besloten het gebouw aardbevingsbestendig te gaan bouwen, zodat het gebouw ook in de toekomst een veilig onderkomen voor kinderen is.

De constructeur is samen met de architect, aannemer en de gemeente Hoogezand-Sappemeer als opdrachtgever, terug naar de tekentafel gegaan om het hele plan aardbevingsbestendig te ontwerpen. Men is er in geslaagd alle benodigde verstevigingen te realiseren, zonder dat dit het oorspronkelijke ontwerp heeft aangetast. Uiteindelijk zijn de voorbereidingen ver genoeg om te kunnen gaan bouwen. De oplevering is eind december 2016/januari 2017 te verwachten.

Kindcentrum Woldwijck

In het kindcentrum krijgen CBS de Regenboog, Jenaplanschool ’t Vlot en Kaka Peuterspeelzalen, met een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang, een nieuw onderkomen in een duurzaam en kindvriendelijk gebouw.