Donar pakt koppositie na kraker in MartiniPlaza

GRONINGEN – Donar heeft donderdagavond de koppositie in de Eredivisie gepakt. De basketballers waren met 90-86 te sterk voor ZZ Leiden.

Dat ging niet zonder slag of stoot. Donar keek vlak voor tijd nog tegen een achterstand van 10 punten aan en leek de reeks van tien zeges op rij niet te kunnen voortzetten. Door het hoofd erbij te houden wisten de Groningers uiteindelijk nog terug te komen. Twee benutte vrije worpen van Ross Bekkering zorgden ervoor dat er alsnog een verlenging uit het vuur gesleept werd.

Een driepunter van Lance Jeter was genoeg om twee minuten voor het einde een veilige marge op het scorebord te krijgen. Donar staat nu bovenaan met 32 punten uit 21 wedstrijden. Landestede en Leiden hebben evenveel punten. Op basis van onderling resultaat mag donar zich echter voorlopig de beste noemen.