FC Groningen blameert zich in Rotterdam

ROTTERDAM – Na vier verliespartijen op rij mocht FC Groningen zaterdagavond proberen weer eens te winnen. Vooraf geen onmogelijke opgave tegen degradatiekandidaat Excelsior. Het werd echter een blamage voor de Groningers die een uur lang vergaten te voetballen tegen de laagvlieger.

In een eerste helft om snel te vergeten wist de noordelijke FC tot welgeteld één schot op doel te komen. Mimoun Mahi schoot de bal in de 28e minuut richting het doel van Excelsior, doelman Tom Muyters had weinig moeite met het schot.

Na rust kwam Excelsior beter uit de kleedkamer dan FC Groningen. Een steekpass van Ricky Kruys was genoeg om de verdediging van de Groningers open te splijten, waarna Tom van Weert de bal simpel onder Sergio Padt door wist te schuiven.

Vijf minuten later verdubbelde Jeff Stans de voorsprong. Na een domme overtreding van Juninho Bacuna op Brandley Kuwas mocht de middenvelder vanaf elf meter aanleggen. Daarop bracht FC Groningen-trainer Erwin van de Looi alsnog de gepasseerde Michael de Leeuw en Oussama Idrissi in voor de leeg gespeelde Mahi en de tegenvallende Bacuna.

Het tweetal zorgde direct voor een gevaarlijker Groningen. In de 71e minuut nam Idrissi het doel van de Kralingers serieus onder vuur en raakte de paal, de rebound was voor De Leeuw die de achterstand wist te verkleinen tot 2-1. Een minuut later was het wederom De Leeuw die de gelijkmaker op zijn schoen had. Zijn inzet belandde echter in het zijnet.

FC Groningen zette in het laatste kwartier Excelsior vast op eigen helft en voerde de druk op. Toen van de Looi ook nog Sorloth inbracht werd alles op alles gezet om toch nog met een punt huiswaarts te keren. Tevergeefs. FC Groningen werd te laat wakker in Rotterdam en verliest voor de vijfde keer op rij.