Treant Zorggroep onderscheiden om ziekteverzuim

STADSKANAAL – Treant Zorggroep, waar onder meer het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal onderdeel van is, doet het goed qua ziekteverzuim. Uit cijfers van de Vernet Health Ranking 2015 blijkt dat de zorggroep de derde plaats heeft weten te bemachtigen op de ranglijst van zorginstellingen met het laagste verzuim. Treant scoorde een mooie 9,3 op een maximale score van 10.

De bijbehorende prijs werd donderdagmiddag 10 maart uitgereikt.

Het beleid van Treant Zorggroep richt zich op wat de medewerker nog wel kan, in plaats van focussen op wat iemand niet meer kan in geval van ziekte. Uitgangspunt daarbij is het bevorderen van betrokken en bevlogen medewerkers. Want deze medewerkers werken veiliger, zijn productiever en minder ziek. In geval van ziekte kijken medewerker en leidinggevende samen naar de mogelijkheden. Ziek zijn overkomt je, verzuim is een keuze. Soms kan iemand vanwege een blessure geen lopend werk doen, maar gaat zittend werken prima. Een goed contact tussen leidinggevende, personeelsadviseur en bedrijfsarts is hierbij van groot belang. Allemaal hebben ze een rol in het voorkomen van verzuim en het re-integreren van zieke medewerkers.

Het ziekteverzuim van het ziekenhuis van Treant Zorggroep 2015 is 3,86%. Een laag ziekteverzuim draagt bij aan de continuïteit van zorg: hoe minder invalkrachten nodig zijn, hoe vaker de patiënt hetzelfde gezicht aan zijn of haar bed heeft. Bovendien levert elke procent daling van het ziekteverzuim een kostenbesparing op.