FC Emmen strikt Dick Lukkien voor volgend seizoen

EMMEN – Dick Lukkien vertrekt na dit seizoen naar FC Emmen. De assistent-trainer is een contract voor twee jaar overeengekomen met de Drenten.

De eerstedivisionist betaald geen vergoeding voor Lukkien, die dankzij een clausule in zijn contract mocht vertrekken als hij ergens hoofdtrainer kon worden bij een betaald voetbal organisatie. Dit ondanks een nog tot medio 2017 doorlopend contract.

FC Emmen meldde zich vorige maand al bij FC Groningen als opvolger van Marcel Keizer, en bereikten zelfs een akkoord met de assistent van Erwin van de Looi. De Groningers wilden echter niet praten over een vertrek tijdens het lopende seizoen.

Dick Lukkien is sinds 2010 in dienst van FC Groningen en was achtereenvolgens assistent onder Pieter Huistra, Robert Maaskant en van de Looi. Even leek het erop dat hij de nieuwe hoofdtrainer van de noordelingen zou worden, maar de Groningers kozen uiteindelijk toch voor Ernest Faber.