FC Groningen supporters zijn het zat; Nijland roept op de rust te bewaren

GRONINGEN – Na de vijfde verliespartij op rij is voor veel FC Groningensupporters de maat vol. Zo ook voor supportersvereniging Groningen Fanatics. In een open brief aan het bestuur van de club roept de vereniging het bestuur op maatregelen te nemen.

De onvrede van de Fanatics richten zich op zowel de staf als de spelers van FC Groningen. In de brief zegt de supportersvereniging dat de huidige selectie een gebrek aan mentaliteit toont. Zij zien graag dat de club zich in de zomer gaat richten op het aantrekken van spelers die behalve het nodige talent, ook over een goede mentaliteit beschikken.

Ook de technische staf krijgt kritiek. Groningen Fanatics verwijt coach van de Looi dat hij na de 36 gespeelde wedstrijden van dit seizoen nog altijd geen vaste formatie heeft weten te vinden. FC Groningen hangt momenteel als los zand aan elkaar, waarbij de coach wekelijks zijn elftal omgooit in de hoop de juiste elf te vinden.

Het steekt de supporters dat er na de winterstop nog geen fatsoenlijke partij op de mat is gelegd. “Het is genoeg!”, aldus de Groningen Fanatics.

Hans Nijland zegt in de nieuwsbrief van zondag dat “de supporters vooral achter de club moeten blijven staan”. Hij erkent dat het FC Groningen momenteel niet voor de wind gaat, maar ziet geen reden maatregelen te nemen tegen de coach en zijn spelers. Daarbij trekt de algemeen directeur zelf ook het boetekleed aan. “Blijkbaar zijn wij als leiding niet in staat geweest om volwaardige vervangers te halen voor de vertrokken Botteghin, Chery en Kieftenbeld.”

FC Groningen speelt komende zondag thuis in de Euroborg tegen Vitesse. Een nieuw verlies betekend een evenaring van het negatieve clubrecord uit de jaren zeventig.