Miraculeuze comeback Leekster Eagles in moeilijke wedstrijd

LEEK – De Leekster Eagles mochten vrijdagavond in eigen aantreden tegen White Stones. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. White Stones doet nog altijd mee voor het kampioenschap in de Eerste Divisie A, terwijl de Eagles na het wegvallen van WMC en Event Plaza moeten uitkijken niet in de onderste regionen verzeilt te raken.

De wedstrijd begon zeer slecht voor de Eagles want binnen de minuut was het al 0-1 voor WS. In een counter wis Raymond de Waard simpel bij de 2e paal te scoren. Het vervolg van de eerste helft was niet best van beide kanten. Leek kwam een paar keer goed weg maar ook zelf werd het toch nog wel een paar gevaarlijk. De best kans was voor Wasim El Baroudi maar hij treuzelde te lang met de bal. Zo mochten de Eagles best wel tevreden zijn dat het maar 0-1 stond bij rust.

De 2e helft leek in het begin vooral op de eerste. Na 5 minuten kreeg Leek twee redelijke kansen vlak achter elkaar, maar tot een doelpunt leidde het niet. Het ontbrak ook een beetje aan creativiteit en voetballend vermogen om de hechte defensie te slechten.

6 minuten voor tijd leek het doek te vallen voor de Eagles, want uit opnieuw een counter scoorde Raymond de Waarde zijn 2e goal van de avond en bracht zo de stand op 0-2.
Goed voor het verloop van de wedstrijd was dat de Eagles via Karim Layeb direct de 1-2 maakten. Zo bleef het spannend en kon het altijd nog goed komen. Wat er daarna gebeurde is soms het onverklaarbare in het voetbal want de Eagles leken ineens het heilige vuur te hebben gevonden.

Nog geen minuut na de aansluitingstreffer maakt Karim Layeb de 2-2. Met wellicht de mooiste aanval van avond zette Amin Ajouaou de wedstrijd volledig op zijn kop, 3-2. Zo hadden de Eagles de wedstrijd binnen 2 minuten naar hun hand gezet. Iets wat 34 minuten niet lukte, lukt dan in de laatste 5 minuten wel. Doordat WS aan het eind nog met een vliegende keeper ging spelen wist Freddie van der Velde nog de 4-2 te scoren.