Armando Doddema uit Winschoten wint Eerste Prijs jeugddammen

WINSCHOTEN – Zaterdag 12 maart was het gebouw van SV Bovenburen in Winschoten het decor voor de 4e Regio-Cup Noord. Na Emmen, Hijken en Warffum werd dit toernooi bezocht door een 60-tal jonge dammers. De organisatie was evenals de voorgaande toernooien in handen van “Jeugddammen Noord”.

Jeugdleider Jacco Keizer uit Hijken had ondertussen de jonge dammers in groepjes van 8 spelers ondergebracht, waarbij een z.g. rondtoernooi werd afgewerkt. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Jacco Keizer en de plaatselijke jeugdleider Harrie Molthoop. De ontvangende damclub Winschoten was in deze “thuiswedstrijd” met 11 dammers vertegenwoordigd. Daarvan pakte de 11 jarige Armando Doddema uit Winschoten in groep 4 de 1e prijs met als goede 2e plaatsgenoot Glenn Bisschop, 10 jaar. De 10 jarige Femke Lutterop uit Winschoten werd 3e in groep 5.

De 10 jarige Demi Peters uit Bad Nieuweschans is net 1 week jeugdlid van Damclub Winschoten en pakte een keurige 2e plaats in groep 6. Datzelfde resultaat behaalde de 12 jarige Daniël Wajsenblum uit Bellingwolde in groep 7.