FNV voert actie voor TSN-medewerkers op de Grote Markt; ‘Ultimatum verstreken’

De Martinitoren en de oostzijde van de Grote Markt in Groningen

GRONINGEN – De medewerkers van TSN gaan in staking. Dat meldt de vakbond FNV dinsdagmiddag. De zorg en welzijn afdeling van de bond gaf wethouder Ton Schroor tot maandagmiddag om tegemoet te komen aan de eisen van de bond.

De bond wil dat de gemeente ervoor zorgt dat cliënten hun vaste verzorgers houden. Tevens willen zij dat de zorginstanties die het werk van TSN toebedeeld krijgen ook het personeel overnemen tegen hetzelfde loon en dezelfde arbeidsvoorwaarden. De wethouder kon niet op deze eisen ingaan.

Volgens de bonden zijn de acties cliëntvriendelijk. “Het is immers in hun belang”, aldus de bond. Aanstaande woensdag gaat de FNV van start met de acties. Raadsleden van de gemeente Groningen zijn uitgenodigd op de Grote Markt om daar een kop snert te eten. Dit onder het motto ‘het is snert wat hier gebeurt’.