Gemeente Zuidhorn deelt gratis compost uit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ZUIDHORN – Wethouder Henk Bakker van Zuidhorn deelt op zaterdag 19 maart gratis zakken compost uit aan de bezoekers van de composteerinrichting locatie Gaarkeuken (Tellus) nabij Grijpskerk.

De gemeente neemt deel aan de landelijke compostactie en reikt als beloning voor het scheiden van groenafval gratis zakken compost uit. De locatie Gaarkeuken is zaterdag aanstaande van 10.00-14.00 uur open. Op vertoon van een legitimatie kunnen inwoners maximaal drie zakken gratis compost per huishouden (inhoud 40 liter per zak) ophalen. Het aanbod geldt alleen voor particulieren.

Beloning

Met deze actie bedanken de gemeente Zuidhorn en Vagroen de inwoners voor hun inspanningen groenafval zoals snoeihout, takken en gras, gescheiden aan te leveren. Het gescheiden ingezamelde afval verwerkt Vagroen op de locatie Gaarkeuken tot compost.

Milieuvriendelijk en goedkoop

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert op een milieuvriendelijke wijze de groei van gewassen, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Composteren bespaart ook geld. Het is een goedkope manier van afvalverwerking. In veel gevallen is het twee keer zo goedkoop als het verbranden van restafval. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Op = op

Het uitreiken van de gratis zakken compost is zaterdag 19 maart en op is op.