Nijland: ‘Ontslag Erwin van de Looi niet aan de orde’

GRONINGEN – “Een voortijdig vertrek van Erwin van de Looi is geen thema.” Dat meldt algemeen directeur Hans Nijland in de wekelijkse nieuwsbrief. De directeur begrijpt dat vijf nederlagen op rij er hard inhakt bij de supporters, toch gunt Nijland zijn trainer een waardig afscheid.

“Van de Looi heeft ons twee seizoenen lang succes gebracht”, zegt Nijland. “Inclusief een KNVB-beker. Hiervoor verdient de trainer krediet.” Wel geeft Nijland toe dat er binnen de club veel met elkaar gesproken wordt om de slechte resultaten te doorbreken. “Daags na Excelsior zijn we gaan zitten, maar het heeft geen zin om naar individuen te wijzen.”

Hans Nijland wil de rijen gesloten houden en hoopt dat ook de supporters de club blijven steunen. “Er is niemand bij gebaat als we van elkaar af gaan staan”, aldus de algemeen directeur. “We hopen dat de fans hun energie willen steken in het aanmoedigen van de ploeg. Zonder staat immers de lastige thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma.”