Ouders willen scholen in Westerbroek en Kiel-Windeweer behouden

HOOGEZAND – De sluiting van de twee scholen in Westerbroek en Kiel-Windeweer gaat niet zonder slag of stoot. De ouders van de schoolgaande kinderen probeerden maandagavond de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer ervan te overtuigen dat sluiting slecht is voor de dorpen.

De gemeente wil kleine scholen sluiten om kosten te besparen. De voorgenomen sluitingen maken deel uit van een reorganisatie binnen het onderwijs in Hoogezand-Sappemeer. Wethouder Erik Drenth noemde de reorganisatie nog “onvermijdelijk”.

“Het is heel begrijpelijk om scholen zoveel mogelijk in stand te willen houden, maar op een gegeven moment komt de het duurzaam open kunnen houden van te kleine scholen in het geding. Volgend jaar blijven op de kleinste scholen twee of drie groepen over. Dat is eigenlijk niet verantwoord”, aldus wethouder Drenth.

Volgens de ouders zal het sluiten van de Jan Ligthartschool in Westerbroek en de Albrondaschool in Kiel-Windeweer ervoor zorgen dat deze krimpgebieden nog verder krimpen. Dit terwijl, volgens de dorpsraad van Westerbroek, de prognose is dat het aantal kinderen in de toekomst juist zal stijgen.

Ouders uit Kiel-Windeweer gaan kijken of zij zich kunnen aansluiten bij de Verenigde Zelfstandige Dorpsscholen. In dat geval zou de school open kunnen blijven met een rijksbijdrage.

 

Foto: Google Streetview