Poiesz blijft (voorlopig) in centrum Tolbert

TOLBERT – De Poiesz schort de plannen voor de verhuizing voorlopig op. Dinsdag kwam de directie van de supermarkt met deze verklaring. De Poiesz-top is geschrokken van de reacties op het aangekondigde vertrek en zegt nu eerst te blijven zitten in het centrum.

De supermarkt was van plan te verkassen naar een andere locatie net buiten het centrum van Tolbert op de Auwemalaan. Tolberter ondernemers kwamen hierop in actie. Volgens de ondernemers valt met een vertrek van de Poiesz uit het centrum de aanzuigende werking op het publiek weg. “De doodsteek voor Tolbert”, noemde woordvoerder Anne Heerke Lourens het destijds.

Na de tweede bijeenkomst in De Postwagen van afgelopen maandag heeft de top van de supermarktketen besloten toch eerst te blijven zitten. “Dit is een begin”, aldus de actiegroep. “Voorlopig stellen wij de gang naar het gemeentehuis maar even uit.”