Veendam breidt online dienstverlening uit

VEENDAM – Inwoners van de gemeente Veendam kunnen vanaf heden ook online bezwaarschriften en zienswijzen indienen. Met het uitbreiden van de online dienstverlening hoopt Veendam zijn burgers nog beter van dienst te kunnen zijn.

Uitvoeringsregeling

Het college van burgemeester en wethouders heeft de “Uitvoeringsregeling openstellen elektronische weg indienen zienswijzen en bezwaarschriften Veendam 2015” vastgesteld. Hierin staan de voorwaarden voor het mogelijk maken van online indienen. Een belangrijke voorwaarde is dat zienswijzen of bezwaarschriften via een webformulier op www.veendam.nl worden ingediend en niet via email. Voor bezwaarschriften is ook een DigiD nodig.

Uitzondering

Op de mogelijkheid voor het online indienen van bezwaarschriften en zienswijzen zijn een aantal uitzonderingen. Het geldt niet voor bezwaren van het personeel van de gemeente. Voor bezwaar tegen de WOZ en andere belastingen kan gebruik worden gemaakt van de bestaande mogelijkheden.