Problemen TSN Begeleiding brengen Westerkwartiergemeenten in moeilijkheden

WESTERKWARTIER – Nadat de huishoudelijke afdeling van TSN woensdag failliet is verklaard, heeft ook de afdeling Begeleiding uitstel van betaling aangevraagd. Een grote klap voor de stad Groningen en het Westerkwartier die tot nu toe redelijk verschoond zijn gebleven van de problemen.

De vier Westerkwartiergemeenten Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn hebben net als Groningen een contract met TSN Begeleiding dat de zorg zei te kunnen blijven geven. Al moest daar wel een andere onderaannemer voor gevonden worden. Nu blijkt dat deze tak toch te veel verweven is met het failliete deel van TSN, waardoor ook Begeleiding op omvallen staat.

Dat houdt in dat er ook in het Westerkwartier geschakeld worden. Toen destijds bleek dat de huishoudelijke afdeling van TSN zijn betaalverplichtingen niet kon voldoen zijn gemeenten massaal overgestapt op andere aanbieders. De gemeente Groningen is inmiddels al druk bezig met het inventariseren van vervangende zorgaanbieders.