SP Midden-Groningen stuurt ‘geboortekaartjes’ naar inwoners

MIDDEN-GRONINGEN – Wat wenst u de nieuwe gemeente Midden-Groningen toe? De SP-afdeling Midden-Groningen vraagt de inwoners van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde in de huis van een goede fee te kruipen en de wens uit te spreken.

Om mensen daartoe te bewegen verspreidt de partij de komende dagen een ‘geboortekaartje’ waarop de mensen hun wens in kunnen vullen. Onder de mensen die een antwoord insturen verloot de partij een rondvlucht voor drie personen boven de nieuwe gemeente.

Afdelingsvoorzitter Sonja Klaassens licht toe: ‘De nieuwe naam is nu bekend en binnenkort stemmen de gemeenteraden definitief in met de herindeling. Hoog tijd we ons samen met de inwoners buigen over de vraag wat Midden-Groningen voor gemeente gaat worden.’

Op het kaartje noemt de SP ook haar eigen wensen voor de nieuwe gemeente. De partij wil inwoners die zelf beslissen over hun woonomgeving, bestuurders die betrouwbaar, praktisch en heel sociaal besturen, ondernemers die voor banen zorgen en dorpen en wijken die alle ruimte krijgen om hun eigen karakter te behouden.