Trucker uit Winschoten trekt pistool bij verkeersruzie

WINSCHOTEN/BABBERICH – Een 57-jarige trucker uit Winschoten trok donderdagochtend een pistool na een ruzie met een automobilist in Arnhem.

Omstreeks 08.40 uur kreeg een 48-jarige automobilist uit Huissen het aan de stok met de vrachtwagenchauffeur door een verkeerssituatie. Daarbij zouden beide wagens elkaar geraakt hebben. Op een gegeven moment zou de trucker bij een woordenwisseling een pistool hebben getrokken en de Huissenaar daarmee bedreigd hebben. Daarop trok de Huissenaar zich terug en ging de chauffeur er vandoor.

De inmiddels gewaarschuwde agenten wisten op aanwijzingen van de Huissenaar de chauffeur te traceren en zetten hem op de A12 nabij de grensovergang aan de kant. In de wagen van de Winschoter werd een zogenaamd gasalarmpistool aangetroffen. Het bezit ervan is onder deze omstandigheden verboden.

De trucker is ingesloten voor onderzoek en verhoor. Het wapen is in beslag genomen.