Kill the Hill; hardlopen op het dak van de wereld in Groningen

GRONINGEN – Een primeur in Groningen, op vrijdag 2 en zaterdag 3 september vindt de eerste editie van het KILL THE HILL evenement in Groningen plaats.

KILL THE HILL is een nieuw en spectaculair hardloop evenement waarbij de deelnemers hardlopend meerdere rondes van één kilometer lopen over de Kardingeheuvel bij Sportcentrum Kardinge in Groningen.

De deelnemers kunnen kiezen uit vier onderdelen: de K2 met 2 rondes lopen van een kilometer en 125 km stijgen, de K4 met 4 rondes lopen en 250 km stijgen, de K8 met 8 rondes lopen en 500 km stijgen en de K-Xtreme met 16 rondes lopen (16 km/10 mijl) en 1000 km stijgen. Groningen heeft hiermee misschien wel de zwaarste 10 Mijl van Nederland op zijn evenementen kalender staan.

De organisatie richt zich op de hardloper die het avontuur wil opzoeken of wil trainen voor een volgend evenement. “Er is veel belangstelling voor het evenement vanuit diverse disciplines: hardlopen, trailrunning, obstacle course running, mud running en survivalrunning. Ook voetbalteams,andere teamsporters, studenten van de sportopleidingen en collega´s op het werk staan al te popelen om het tegen elkaar op te nemen op de zwaarste trainingsheuvel in het noorden van Nederland” aldus een enthousiaste Jan Douma van Steenboksport in Groningen.

Het evenement duurt twee dagen. Op vrijdag kunnen studenten en scholieren vanaf 16 jaar deelnemen. Op zaterdag is het evenement vrij toegankelijk. Tijdens het evenement zorgt het DJ duo Ambivalenz bestaande uit Limuel Mulder en Alexander Smit uit Groningen voor inspirerende muziek om de deelnemers de hoognodige energie te bieden. De organisatie is in handen van Jan Douma van Steenboksport Groningen en Winfried Bats van adam & events uit Gieten.

De stad Groningen heeft de primeur van dit uitdagend evenement waarbij één kilometer gestegen kan worden in één van de vlakste provincies van Nederland.

Inschrijven kan tot en met zondag 28 augustus via KILLTHEHILL.nl

 

Foto: René Schraa