Rechter spreekt brugwachter uit Zuidhorn vrij

ZUIDHORN – De 54-jarige brugwachter uit Zuidhorn die onvoorzichtig handelen verweten werd, is door de rechter vrijgesproken.

In september 2014 werd een stuurhut van een schip geplet, nadat de brug bij Dorkwerd te vroeg naar beneden werd gelaten. De brugwachter zegt dat hij niet aan de knoppen zat op het moment dat de brug naar beneden kwam. Op dat moment bediende hij de brug in Aduard.

Volgens de officier van justitie valt de man niettemin nalatigheid te verwijten, omdat hij een geopende brug niet uit het oog mag verliezen. Daarom eistte het Openbaar Ministerie ook een boete van 450 euro.

De rechter oordeelde dat het niet onomstotelijk bewezen is dat de brugwachter de brug te vroeg liet zakken. Tevens ontbreekt het verslag van het technisch onderzoek. Daarop besloot de rechter de man vrij te spreken.