Groninger bankiers verdacht van grootschalige fraude

GRONINGEN/HAREN – Zeven Groninger bankiers moeten zich maandag voor de rechtbank verantwoorden voor het laten verdwijnen van grote hoeveelheden geld. De bankiers worden door het Openbaar Ministerie verdacht van omkoping, witwassen en oplichting.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Vermeend kopstuk Pieter G. zou de andere zes hebben binnengehaald bij de vastgoedtak van de SNS Bank om grote hoeveelheden geld weg te sluizen. De bankiers zouden elkaar grote bedragen hebben gefactureerd voor advieswerk, dat nooit werd uitgevoerd.

De fraudezaak kwam aan het licht toen SNS Reaal drie jaar geleden werd genationaliseerd. De Nederlandse staat greep in bij SNS dat toentertijd op het punt stond om te vallen. Uit de boeken van de bank bleek dat er in de vastgoedtak flink gesjoemeld was met geld.

De rechtbank gaat de komende drie weken de zaak inhoudelijk behandelen.