Groninger bedrijven begroeten veel publiek tijdens OpenStad

GRONINGEN – Maar liefst 63 verschillenden bedrijven openden zaterdag hun deuren tijdens OpenStad. Een prachtig initiatief van de in de stad gevestigde bedrijven. Belangstellenden konden een kijkje achter de schermen nemen en zien hoe het er in bepaalde sectoren aan toe gaat.

Kinderen mochten bij technische groothandel Fabory hun eigen naambordje maken en Sandd gaf zijn bezoekers meer inzicht in de postbezorging. Het gehele proces van de sorteerhal naar de brievenbus was te volgen.

Open Stad(ion)

Ook het stadion van FC Groningen kon bezocht worden. Belangstellenden kregen de mogelijkheid de afsluitende training van de FC voor de wedstrijd tegen Vitesse te bekijken. Daarnaast kregen de bezoekers een rondleiding door het stadion. Persruimte, kleedkamers, spelerstunnel en de skyboxen werden aangedaan tijdens de rondleiding. Tevens stond de KNVB-beker klaar zodat de bezoekers van de Euroborg met de beker op de foto konden gaan. Vele supporters hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt eens wat meer van hun club te zien.

 

Verhaal & Foto: Hans, Cupfighters on Tour.