Positie van de Looi onhoudbaar na wanvertoning tegen Vitesse

GRONINGEN – FC Groningen heeft zondagmiddag in de eigen Euroborg verloren van Vitesse. Daarmee evenaren de noordelingen het negatieve clubrecord uit 1974 toen er ook zes keer op rij verloren werd.

De groenwitten begonnen wel fel aan de wedstrijd en had de bal het meeste in bezit. Kansen leverde dat niet op in de beginfase. Pas in de 28ste minuut kon de eerste serieuze poging worden genoteerd. Na een mooie solo van Juninho Bacuna kwam de bal voor Simon Tibbling terecht, hij vond de keeper op zijn pad die de inzet niet wist te controleren. De rebound was voor Burnet, zijn schot uit kansrijke positie was van zeer slechte kwaliteit.

Eén minuut later werden de noordelingen wederom gevaarlijk. Michael de Leeuw kreeg de bal vanuit een moeilijke positie voor het Arnhemse doel. Rechtsback Kevin Diks werkte de bal net voor Jesper Drost uit het doel.

Na de rust speelden beide ploegen vooral om niet te verliezen. De wedstrijd leek dood te bloeden tot aan de 72e minuut. Slecht verdedigen van invaller Tamata zorgde ervoor dat Vitesse-spits Solanke vrij kon intikken. Zes minuten later verdubbelde Qazaishvili de voorsprong door een mooie aanval fraai af te ronden.

De Groningers leken na de 0-2 de draad volledig kwijt te zijn. Vijf minuten voor tijd verloor Etienne Reijnen zijn man Solanke uit het oog die de bal knap achter de uitgekomen Sergio Padt lobte, 0-3.

Na het eindsignaal werd de ploeg getrakteerd op een fluitconcert. Veel supporters hebben het wel gehad met de slechte prestaties van de club. In de tweede helft wist FC Groningen geen enkele serieuze kans te creëren. Dit terwijl de verdediging, zeker in de slotfase, wederom open huis hield.

Door de komende interlandperiode komen de noordelingen op 3 april pas weer in actie. Dan staat de lastige uitwedstrijd tegen ADO op het programma.