Wethouder Van der Tuin opent multifunctionele zaal in Zorgcentrum de Blanckenborg

BELLINGWEDDE – Wethouder Lea van der Tuin opende woensdag de nieuwe multifunctionele zaal in Zorgcentrum de Blanckenborg en maakte aansluitend bekend dat het college van Bellingwedde subsidie toekent voor het project ‘Samen Uit’.

Multifunctionele zaal

Met de ingebruikname van de nieuwe multifunctionele zaal wil Zorgcentrum de Blanckenborg tegemoet komen aan wensen van inwoners uit de omgeving. De zaal moet als spil dienen binnen de samenleving, waarbij gastvrijheid en gezelligheid bij alle activiteiten voorop staan.

Project ‘Samen Uit’

Na de nieuwe zaal te hebben geopend had wethouder Van der Tuin nog een heuglijke mededeling voor de aanwezigen. Ze maakte bekend dat het college van burgemeester en wethouders van Bellingwedde besloten heeft subsidie toe te kennen voor een ander initiatief van Zorgcentrum de Blanckenborg, het project ‘Samen Uit’. Dit project is er op gericht om de sociale cohesie te vergroten en het hoofd te bieden aan de gevolgen van krimp. Dit door inzichtelijk te maken welke activiteiten er in de verschillende dorpen plaatsvinden, aan welke activiteiten behoefte is en aanvullende activiteiten te ontwikkelen.