Eerste Bruintje Beer Toertocht smaakt naar meer; “Een traditie is geboren”

MUSSELKANAAL – Afgelopen zondag werd een nieuwe traditie geboren. De eerste editie van de Bruintje Beer Toertocht was een groot succes en smaakt naar meer. De tocht, waarvan de opbrengst naar ALS stichting gaat, kon rekenen op veel belangstelling.

Ruim 300 deelnemers kwamen op een regenachtige zondag naar Musselkanaal om de tocht, georganiseerd door FTC Musselkanaal, te rijden. Dat het rond de klok van 11 uur begon te regenen mocht de pret niet drukken.

“Deze toestroom hadden wij echt niet verwacht”, zeggen de initiatiefnemers Wybe Pol en Hans Ravensbergen. “Er blijkt dus wel degelijk behoefte te zijn aan een dergelijke toertocht zo vroeg in het seizoen.”

Door de regenbui zagen de deelnemers er bij de finish uit alsof ze Parijs-Roubaix hadden gereden. “Ondanks deze ontberingen hebben we echter geen wanklank gehoord”, aldus Pol. “Iedereen was erg enthousiast en positief over de tocht en de organisatie. Men zegt zeker volgend jaar weer te komen. Wij zijn dan ook van plan om in het vervolg op elke eerste zondag van de lente deze Bruintje Beer Tocht te organiseren. De volgende tocht staat nu dan ook alweer gepland op zondag 26 maart 2017.”

“Uiteindelijk zijn wij natuurlijk ook erg blij en hebben wij veel respect voor Henk Lunsink, het landelijk boegbeeld van de ALS stichting, die samen men zijn zoon Marijn ook aanwezig was bij deze tocht”, vertelt Ravensbergen. “We zullen op vrijdag 8 april samen met Henk in een uitzending van RTV Stadskanaal de opbrengst bekend maken die wij namens FTC Musselkanaal aan de ALS stichting gaan doneren. “

Wybe en Hans benadrukken dat zonder sponsoren en vrijwilligers het organiseren van een dergelijk evenement niet mogelijk is. “Wij willen dan ook bij deze iedereen nogmaals bedanken die een steentje heeft bijgedragen aan deze toertocht.”

Foto: Meijco van Velzen