Gevangenis Ter Apel sluit de deuren in 2021

TER APEL – De gevangenis in Ter Apel gaat in 2021 sluiten. Het personeel van de Penitentiaire Inrichting (PI) heeft dat maandagmiddag te horen gekregen van de directie.

Volgens minister Ard van der Steur is de sluiting van meerdere gevangenissen onvermijdelijk, ondanks de belofte van toenmalig staatssecretaris Fred Teeven die in 2013 zei dat er geen verdere sluitingen zouden plaatsvinden.

In Ter Apel werken 274 mensen. De sluiting is dan ook een harde klap voor de regio en de gemeente Vlagtwedde. Burgemeester Kompier zei eerder op Twitter dat een sluiting van de PI wat de gemeente betreft onbespreekbaar is.

Naast Ter Apel gaat ook de gevangenis in Veenhuizen deels sluiten. Reden voor de sluiting is het dalen van de criminaliteit in Nederland en de minder lange straffen die er uitgedeeld worden.

Afbeelding: Google Maps