Kevin Frieling plaatst zich voor Europese Skills Heroes

Stadskanaal Noorderpoort open dag-33

AMSTERDAM/GRONINGEN – Kevin Frieling van Noorderpoort Automotive & Logistiek heeft zich afgelopen zaterdag geplaatst voor de Europese finales van Skills Heroes in Zweden. 

Kevin bleek tijdens de nationale vakwedstrijden in de Amsterdamse RAI over de meeste skills te beschikken en mag deze nu ook in december tentoonspreiden.

In totaal hadden zich vanuit Noorderpoort vier studenten geplaatst voor de finales in de Amsterdam RAI. Richard Nijboer, ook van Noorderpoort Automotive & Logistiek, won in zijn categorie zilver tijdens de finales.

Europese finales in Zweden

De winnaars van de finales van Skills Heroes gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese kampioenschappen die van 1 tot en met 3 december 2016 worden gehouden in Göteborg, Zweden. Helaas valt Richard Nijboer met zijn zilver net buiten de boot en moet deze trip naar Scandinavië aan zich voorbij laten gaan. Noorderpoort wordt daarentegen wel vertegenwoordigd door Kevin Frieling.

Vakwedstrijden voor mbo-studenten bij Skills Heroes

Skills Heroes zijn dé nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. Dit jaar hebben in totaal 56 mbo-scholen mee gedaan in 34 vakrichtingen. Alle finalisten mochten zich op 17 maart melden in de Amsterdam RAI. Daar gingen zij gedurende drie dagen de strijd aan tegen hun medefinalisten. De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen opgenomen worden in het onderwijsprogramma.