Oldambtplein Winschoten krijgt nieuw waterwerk

WINSCHOTEN – Het college van B&W van Oldambt heeft besloten een nieuw waterwerk te realiseren op het Oldambtplein. Het plan komt voort uit het verzoek van inwoners en ondernemers. De werkzaamheden worden in de loop van dit jaar uitgevoerd en de verwachting is dat het waterwerk in het najaar wordt opgeleverd.

De fontein die voorheen op het plein stond, is tijdens de herinrichting van het gebied rondom de nieuwe Klinker en het Oldambtplein verdwenen. Deze fontein was al enige jaren defect en moest worden afgebroken. Dit tot teleurstelling van veel inwoners en ondernemers van Winschoten. Daarom hebben zij de gemeente gevraagd om een waterwerk terug te brengen op het Oldambtplein.

Het nieuwe waterwerk

Het waterwerk vormt een beeldbepalende markering van de noordelijke entree van de binnenstad en sluit ook goed aan bij de uitstraling van de Venne. Momenteel wordt hard gewerkt aan de herinrichting van de Venne. De Venne krijgt een nieuw uiterlijk met twee rijbanen en in het midden bomen en een watergoot afgewisseld met parkeerplaatsen. Hiermee blaast de gemeente in combinatie met het nieuwe werkwerk, de waterhistorie van Winschoten nieuw leven in. Het nieuwe waterwerk wordt gemaakt van natuursteen en platen van RVS en wordt in de avonduren verlicht.