Politie Groningen slingert 256 fietsers op de bon

GRONINGEN – De politie heeft vrijdagavond 256 fietsers in Groningen op de bon geslingerd. Alle bekeuringen zijn uitgeschreven voor fietsen zonder licht. De politie meldt dat zij ongeveer één derde van het totaal aantal gecontroleerde fietsers heeft bekeurd.

Daarnaast kregen de aangehouden fietsers allemaal de folder ‘Fietsverlicht!’ uitgereikt. De controle was onderdeel van een landelijke campagne.

In twee maanden tijd zijn bijna 600 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die zonder fietsverlichting fietsten. In het najaar van 2015 is door de Groningse overheden een fietsverlichtingscampagne begonnen. Fietsers zijn verplicht om in het donker, bij schemer of tijdens slecht weer verlichting te voeren. Veel mensen fietsen echter nog steeds zonder licht. Zij hebben vaak niet door dat ze gevaar opleveren voor zichzelf en voor anderen.