Westerwolde delft onderspit tegen agressief BATO

WINSCHOTEN – Westerwolde wist zondagmiddag geen vuist te maken tegen een collectief sterk BATO dat de drie punten in eigen huis wist te houden.

De in de tiende minuut opgelopen achterstand kon door het team uit Vlagtwedde niet meer worden recht getrokken en de zesde nederlaag was dan na negentig minuten spelen ook een voldongen feit. De 3 – 1 winst voor de Winschoter ploeg was qua veldverhouding misschien enigszins geflatteerd, maar qua inzet en agressiviteit volledig verdiend.

Al na tien minuten spelen liep Westerwolde dus achter de feiten aan. Een niet al te hard schot van Rick van den Bosch van BATO werd nog van richting veranderd, waardoor keeper Hebers van Westerwolde kansloos was. Het spel golfde daarna op en neer, maar beide teams wisten zich geen reële kansen te creëren. Westerwolde probeerde met een aantal afstandsschoten nog voor gevaar te zorgen, maar de precisie hierbij ontbrak. In de 43e minuut nam Mathias de Wit een weggestompte bal van Hebers op de slof en met een fraaie boog verdween de bal over de keeper en de verdedigers van Westerwolde in het doel: 2 – 0. In blessuretijd van de eerste helft kreeg Westerwolde iets buiten het strafschopgebied nog een vrije trap te nemen. Ferdy Kuiper mikte de bal precies in de rechterbovenhoek, maar via de handen van de attente keeper van BATO en de lat verdween de bal over de achterlijn. Na precies tweeënvijftig minuten spelen in de eerste helft floot arbiter Koops uit Siddeburen daarna voor het rustsignaal.

In de tweede helft probeerde Westerwolde middels enige omzettingen meer grip op de wedstrijd te krijgen. Ferdy Kuiper zakte naar de laatste linie en Martin Boer nam de plaats in van Thorben Hulsman. Een en ander leidde tot een nog aanvallender Westerwolde, maar de ploeg had de hulp nodig van een verdediger van BATO om de aansluitingstreffer te maken. Met de hand sloeg deze verdediger een voorzet van de linkerkant uit de doelmond, hetgeen een rode kaart en een strafschop tot gevolg had. Aanvoerder Arjen Heidekamp belastte zich andermaal met de penalty en ook nu schoot hij de bal feilloos binnen. Uit alle macht probeerde Westerwolde de gelijkmaker tot stand te brengen. Echter, een vlijmscherpe counter van BATO gooide de wedstrijd in het slot. De uit een vrije trap weggestuurde Nicky de Haan rondde alleen voor Hebers beheerst af. In de resterende tien minuten was Westerwolde niet meer bij machte nog dichter bij te komen.

Door deze nederlaag verliest Westerwolde de aansluiting met de drie ploegen boven zich, maar bivakkeert nog steeds op een mooie vierde plaats in de stand. Mochten de mannen van Loek Swarts de komende twee thuiswedstrijden tegen Zuidlaarderveen en Meeden in winst kunnen omzetten, dan kunnen ook de thuiswedstrijden tegen SVZ en Alteveer nog van groot belang zijn. Hoe je het wendt of keert, op kunstgras kan het Vlagtwedder team beter uit de voeten dan op de op dit moment niet altijd even goed bespeelbare grasvelden.

Foto: Be Eelsing