WVV verslaat concurrent FVC; GRC Groningen en SC Stadpark op weg naar kampioenschap

VOETBAL – In de eerste klasse F heeft WVV de derde plaats steviger in handen gekregen. De Winschoter vereniging wist uit bij naaste concurrent FVC te winnen met 2-4. Dit ondanks een rode kaart aan WVV-zijde.

Nieuw Buinen won in diezelfde klasse met 3-1 van Hoogeveen, dat de wedstrijd eindigde met negen man. Vv Hoogezand is nog verder in de problemen geraakt na een 1-0 nederlaag in en tegen Joure.

In de tweede klasse L heeft GRC Groningen een grote stap gezet richting het kampioenschap. Helpman werd met 2-7 verslagen. Nummer 2 Noordster wist ook te winnen. Op eigen veld werd het 3-1 tegen vv Peize. ZNC versloeg in Zuidbroek de nummer laatst Titan met 2-0.

SC Stadspark heeft de voorsprong op de nummer twee in de derde klasse C vergroot naar 9 punten. De Stadjers wonnen uit bij Hunsingo met 0-4 van de hekkensluiter, terwijl Forward verloor van de voorlaatst, Siddeburen, met 2-1. Wildervank hield tegen HSC de punten in eigen huis en won met 3-1. MOVV en Velocitas 1897 maakten er een spektakelstuk van, de wedstrijd eindigde in een 3-10 overwinning voor Velocitas. In Veendam hielden Veendam 1894 en Lewenborg elkaar in evenwicht, 2-2.