Groninger politiek wil PI Ter Apel open houden

TER APEL – De sluiting van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Ter Apel zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij de Groninger politiek. De sluiting in 2021 betekend een banenverlies van 274 arbeidsplaatsen.

De PvdA Statenfractie van Groningen wil dat de Gedeputeerde Staten alles op alles zet om de gevangenis open te houden. “We zijn in onze provincie al koploper als het gaat om werkloosheid. Zo’n grote klap kan het gebied niet opvangen”, aldus fractievoorzitter Eugenie Stolk.

Ook de burgemeester van Vlagtwedde, Leontien Kompier heeft inmiddels van zich laten horen. “Een sluiting is wat de gemeente betreft onbespreekbaar, dat hebben wij de staatssecretaris inmiddels ook laten weten”, twitterde Kompier.

In 2012 dreigde de gevangenis in Ter Apel ook al gesloten te worden. Dat besluit werd toen, onder druk van de plaatselijke politiek, teruggedraaid.