Jeugdopleidingen FC Groningen en SC Cambuur zelfstandig verder

Techniekkampioenschappen voetbalschool Nijgh Stadskanaal

GRONINGEN – Met ingang van 2016/2017 gaan de opleidingen van FC Groningen en SC Cambuur zelfstandig verder. Het bondsbestuur van de KNVB heeft toestemming gegeven voor het beëindigden van de gezamenlijke Regionale Voetbal Opleiding (RVO) Groningen/Cambuur.

De RVO werd in 2009 opgericht als een samenwerking tussen FC Groningen en BV Veendam. In 2010 kwam daar de opleiding van SC Cambuur ook bij. Na zes jaar vindt Cambuur het genoeg en wil het zijn eigen opleiding kunnen vormgeven. Dit om de herkenbaarheid en de cultuur van de club te vergroten.

FC Groningen A1, B1, C1, D1 en D2 behouden hun plek in de competitie. SC Cambuur gaat een A1 en een B1 aan hun opleiding toevoegen.

Beide clubs hebben afspraken gemaakt over de toekomstige verdeling van solidariteitsbijdragen, poolvergoedingen en opleidingsvergoedingen van spelers die tussen medio 2010 en medio 2016 in de gezamenlijke RVO actief zijn geweest.

Technisch manager Peter Jeltema van FC Groningen in reactie op het ‘ontvlechten’ van de gezamenlijke opleiding: “We kunnen spreken van een prettige samenwerking waarin we van elkaar geleerd hebben en elkaar gedurende zes seizoenen hebben kunnen versterken. Wij hebben goed geluisterd naar de behoefte van SC Cambuur om nu weer als zelfstandige opleiding verder te gaan en hebben aan dit verzoek gehoor gegeven.”