Openbaar Ministerie wil rijontzegging voor bejaarde man

STADSKANAAL – Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van negentig uur geëist tegen een 74-jarige man. De man veroorzaakte vorig jaar mei een ongeluk waarbij een 63-jarige vrouw zwaargewond raakte. Naast de werkstraf wil de officier van justitie dat de man zijn rijbewijs inlevert.

De Stadskanaalster belandde in een flauwe bocht bij De Punt op de verkeerde weghelft en botste frontaal op de auto van de vrouw. De man hield aan het ongeluk een schouderblessure over, terwijl de vrouw zwaargewond in het ziekenhuis belandde met botbreuken en een gescheurd middenrif.

De man weet niet hoe hij op de andere weghelft terecht is gekomen, maar betreurt dat zijn tegenligster zo zwaar gewond is geraakt. De rechter doet over twee weken een uitspraak.