‘Geen garanties voor personeel TSN’

GRONINGEN – De curatoren van TSN hebben een week om een bedrijf te vinden dat het werk van het failliete bedrijf kan overnemen. Dat heeft de gemeente Groningen vandaag besloten, meldt RTV Noord. Lukt het de curatoren niet, dan gaat de gemeente zelf vervanging regelen.

Vermoedelijk neemt het bedrijf dat de werkzaamheden van TSN overneemt, ook het personeel over. Volgens wethouder Schroor dienen de werknemers van TSN er wel rekening mee te houden dat ze hun opgebouwde rechten en salaris niet mee kunnen nemen.

De gemeente gaat zijn best doen om het ontslagen TSN-personeel met voorrang aan het werk te krijgen bij de zorgaanbieders die ook de werkzaamheden overnemen. Het streven is om zoveel te zorgen dat zoveel mogelijk cliënten hun eigen hulp houden. Al kan de wethouder ook daar geen garanties geven.