GroenLinks fuseert in Midden-Groningen

MIDDEN-GRONINGEN – De GroenLinks afdelingen van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde slaan de handen ineen. Na de op handen zijnde samenvoeging van de gemeenten hebben ook de fracties besloten te fuseren. Het besluit is tijdens de Algemene Leden Vergadering op 21 maart genomen.

De partij gaat zich richten op de ondersteuning van de zittende vier raadsleden en de wethouder. Daarnaast zal het gefuseerde GroenLinks gaan toewerken naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2017.

Woordvoerder Heleen Visscher meldt in een opgewekte stemming dat de voorgenomen fusie van de GroenLinks afdelingen zonder problemen vlot tot stand is gekomen. Zij zegt: ‘De GroenLinks leden hebben het afgelopen jaar drie keer met elkaar activiteiten ondernomen op wisselende locaties in Sappemeer, Muntendam en Woudbloem. Iedere deelnemer bleek enthousiast te zijn over deze fusering.’

De Algemene Leden Vergadering in Kolham werd goed bezocht en de eerste discussies over de zorg en het onderwijs vonden reeds plaats. Iedereen was het er over eens dat de GroenLinks partij de keuze moet maken voor één of twee onderwerpen waarop ze zich speciaal wil richten.

‘Een goede band tussen de GroenLinks leden is van belang voor een succesvolle samenwerking, we houden niet vast aan het oude, maar kijken vooruit waar de nieuwe gemeente mee gediend is.’ aldus Visscher. ‘Als we daarin slagen, kunnen we ons verheugen op een goede verkiezingscampagne in 2017. We willen herkenbaar Groen en Links zijn in Midden-Groningen.’ Bestuur en leden hebben overduidelijk zin in de toekomst van GroenLinks.