Neutn Schaiten in het Veenkoloniaal Museum

VEENDAM – Al jaren houdt het Veenkoloniaal Museum in Veendam een oude traditie in ere. Zo ook dit jaar. Wederom onder de bezielende begeleiding van Wim Dussel worden beginners en gevorderden op Tweede Paasdag de fijnere kneepjes van dit eeuwenoude spel bijgebracht.

Rond Pasen, maar meestal op Tweede Paasdag, wordt nog steeds op een aantal plaatsen in het Noorden het neutn schaiten beoefend. Er zijn diverse varianten op het spel, maar in het algemeen liggen de noten op een lange rij met een bepaalde tussenruimte. Met een grote stuiter of ijzeren kogel probeert de speler in één worp zoveel mogelijk noten uit de rij te schieten. De kogel moet dan bij voorkeur de allerverste, dus laatste noot raken. Wie het lukt de laatste noot mee te pikken, mag de noten houden.

Dag: Tweede Paasdag, maandag 28 maart
Tijd: 13.30 tot 16.30 uur
Locatie: Veenkoloniaal Museum Veendam