SP versus D66; Hét Oekraïne-debat van Groningen

GRONINGEN – Woensdag 6 april gaat Nederland naar de stembus. Voor of tegen de ratificatie van het verdrag, wat zal Nederland stemmen? Voorafgaand aan het referendum kruisen tegenstander van het verdrag Harry van Bommel (SP) en voorstander Gerben-Jan Gerbrandy (D66) de degens in Huis de Beurs.

Op donderdag 31 maart organiseren SP en D66 hét debat over het referendum voor het associatieverdrag met Oekraïne. Zowel de socialisten als de democraten voeren actief campagne voor het referendum. Beide partijen hopen dat zoveel mogelijk kiezers op 6 april gebruik maken van hun democratisch recht. Wel staan SP en D66 loodrecht tegenover elkaar; de SP hoopt dat kiezers het verdrag massaal zullen afkeuren, terwijl D66 hoopt op een meerderheid aan voorstemmers.

Harry van Bommel is buitenlandwoordvoerder van de SP in de Tweede Kamer. Gerben-Jan Gerbrandy is namens D66 Europarlementariër. Een uur lang zullen zij elkaar en het publiek proberen te overtuigen van de zin en onzin van het associatieverdrag.

Geïnteresseerden zijn donderdag 31 maart vanaf half acht ‘s avonds welkom in Huis de Beurs. Van acht tot negen uur zullen Van Bommel en Gerbrandy debatteren. Aansluitend is er een mogelijkheid om na te praten tijdens de borrel. De toegang is gratis.