COA zet 8 Albanezen uit opvang in Ter Apel

TER APEL – Na een opstootje heeft het COA acht Albanezen uit de opvang gezet. Dat meldde het Buurt Preventie Team van Ter Apel afgelopen dinsdag op hun Facebookpagina.

BPT spreekt er schande van dat het COA asielzoekers zonder onderdak op straat gooit. “Het mooie ervan is dat deze jonge mannen nu dag en nacht in ons mooie dorp rondzwerven onder invloed van alcohol en zonder slaapplaats of onderdak”, aldus het BPT.

Volgens het team schuift het COA zijn problemen af op de inwoners van Ter Apel die zich ‘er maar mee moeten zien te redden’. En niet voor het eerst, volgens het BPT, dat ook weet te melden dat dit vaker is gebeurd.

Normaal gesproken worden asielzoekers die een opvang worden uitgezet overgebracht naar een andere opvang. Waarom dat in dit geval niet is gebeurd, is niet bekend.