‘De 10 van Bellingwolde’ gaat voor 4de succes op rij

BELLINGWOLDE – De 4e editie van ‘De 10 van Bellingwolde’ vindt plaats op woensdag 20 april. Het hardloopevenement over meerdere afstanden voor meerdere doelgroepen is een initiatief van Sportdorp Bellingwolde, ondersteund door de tennisvereniging LTC DOS uit Bellingwolde en de atletiekvereniging Aquilo uit Winschoten.

Binnen het Sportdorp Bellingwolde zijn meerdere verenigingen actief. De doelstelling is om bestaande sportactiviteiten te behouden en nieuwe initiatieven te ontplooien met het doel om mensen in beweging te krijgen. En zo’n activiteit is het hardloopevenement. Gerard Bosveld daarover: “Ik heb het hardlopen pas na mijn pensionering ontdekt. Ik ben nu 79 jaar en geniet alle dagen van het bewegen. Even het hoofd leegmaken, conditie opdoen en dat ook nog in de vrije natuur, dat zijn de elementen waardoor ik verslaafd ben geworden aan het hardlopen.

Henk Goren heeft het organisatiestokje overgenomen. Als voorzitter van de tennisvereniging LTC DOS draagt hij zijn steentje bij. Henk: “Het lijkt wellicht geen logische combinatie, maar ik ben zelf ook aan het joggen. We bieden met onze accommodatie plaats aan de inschrijvingen en prijsuitreiking. We zitten als locatie vlakbij de start / finishzone aan de Blijhamsterweg.”

Rick Dokter is als trainer daar al een tijdje mee bezig. Rick: “Bewegen is gewoon belangrijk”. Het stimuleert het uithoudingsvermogen, maar zorgt ook voor een gezonde balans tijdens je dagelijkse bezigheden. Kom dus met elkaar naar Bellingwolde op woensdag 20 april en doe mee of moedig de lopers aan.”

Programma
18.45 uur 1km loop voor jeugd tot en met 9 jaar
18.55 uur 2 km loop voor jeugd tot en met 12 jaar
19.15 uur 5 en 10 km loop voor alle leeftijden

Vanaf 18.00 uur kan men zich inschrijven bij LTC DOS, Hoofdweg 26a te Bellingwolde

Informatie:
Jack Kamminga, tel: 06-26975422. E-mail: j.kamminga@hvdsg.nl

Inschrijfgeld: € 5,00 voor de deelnemers aan de 5 en 10 km.
Prijsuitreiking +/- 19.15 uur 1 en 2 km; +/- 20.30 uur voor 5 en 10 km.
Beide prijsuitreikingen zijn in de kantine van LTC DOS.