Theatervoorstelling ‘Echo’ naar de kerk van Leegkerk

GRONINGEN – De Groninger poppenspeler, theatermaker en kunstenaar Vincent Alders speelt zondagmiddag 3 april in de kerk van Leegkerk de voorstelling Echo, verhalen over de liefde. Het is een voorstelling met poppen, maskers, video en muziek, gebaseerd op oude maar nog steeds actuele verhalen.

Echo, verhalen over de liefde is een voorstelling voor volwassenen met poppen, maskers, video en muziek. Het verhaal is gebaseerd op Griekse mythen, verhalen die al een paar duizend jaar een inspiratiebron zijn voor kunst, muziek, literatuur, dans en theater.

Griekse mythologie

Het verhaal van Pygmalion gaat over de beeldhouwer die iedere dag weer probeert om het mooiste kunstwerk ooit te maken. Hij woont alleen, want hij kan geen enkele vrouw vinden die voldoet aan zijn hoge eisen. Als hij zijn ideale vrouw uit steen hakt wordt hij verliefd op haar. Maar eenmaal door de goden tot leven gewekt verlaat zij hem. Na korte tijd van verdriet gaat hij weer hakken aan het mooiste beeld ooit. Het verhaal van de wrede Narcissus vertelt hoe hij dolverliefd wordt op zichzelf en sterft van liefdesverdriet. En over het spiegelende water, dat reinigt, leven brengt en vernietigt en waarin wonderschone nimfen ons verleiden. Alle verhalen gaan over de godin van de liefde, Afrodite, die vriendelijk glimlacht, maar die slaapt met de god van de oorlog.

Vincent Alders

De voorstelling wordt gespeeld door de Groninger kunstenaar, poppenspeler, theatermaker en docent beeldend theater Vincent Alders. Alders heeft Fa Tip Top kindertheater opgericht, waaruit later de Citadel is voortgekomen en Holle Vaten theater. Daarna heeft hij voor het Ro Theater gewerkt als acteur/poppenspeler bij voorstellingen van Rieks Swarte en organiseerde hij samenwerkingsprojecten met kunstenaars uit verschillende disciplines. Ook speelde hij bij het New Victory Theatre New York en het Schauspielhaus Erfurt. Alders is docent beeldend theater en theatervormgeving op de Hogeschool Leeuwarden en ontwikkelt workshops voor het onderwijs. Naast zijn werk voor andere theatergezelschappen, ontwikkelt en speelt hij solovoorstellingen geënt op verhalen uit de Griekse mythologie.

Entree
€ 10,- (normale prijs) / € 8,- (t/m 21 jaar. Hiervoor moet bij het online bestellen de code 12TOT21JAAR ingevuld worden)
Kaarten: www.blgroningen.nl/agenda

Zondag 3 april 2016
15.30 uur
De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen