Model Rail Groep Veendam organiseert Open Dagen

VEENDAM – Op zaterdag 2 en zondag 3 april organiseert de Model Rail Groep Veendam haar jaarlijkse open dagen. Deze dagen worden georganiseerd in het kader van de landelijke modelspoordagen 2016 van de NMF (Nederlandse Modelspoor Federatie; www.nmf.nl.

Tijdens de open dagen kunt u zowel de grote clubbaan als de combi-baan (geschikt voor zowel gelijk- als wisselstroomtreinen)in schaal HO bekijken. Er zal worden gereden met materieel uit diverse tijdperken. Uiteraard is er ruimschoots de gelegenheid voor her vergaren van informatie en ideeen en staan de leden van de club u graag te woord voor het beantwoorden van vragen over vele facetten van de modelspoor hobby: baan- ontwerp, bouwen en aankleden van scenery, materiaal keuze, rijdend materieel, enz.

Omdat ook in de modelspoorwereld de vooruitgang niet stil staat, is er een groeiende trend naar digitaal gestuurd rijden. Tijdens de open dagen kunt u zich uitgebreid laten voorlichten over de mogelijkheden van digitaal rijden en wat er zoal bij komt kijken om het te realiseren.

Vanuit FREMO (Freundeskreis europaischer Modellbahner)is een delegatie aanwezig om te demonstreren , hoe vanuit hun standaard diverse spoorbaanmodules tot een werkzaam geheel aan elkaar kunnen worden gekoppeld. FREMO is een internationale groep modelspoorenthousiasten, die ieder hun eigen modules volgens FREMO -normen bouwen en tijdens bijeenkomsten koppelt en hier volledige dienstregelingen op schrijven en dan uitvoeren. (Het echte werk in het klein nagebouwd).